martes, 30 de agosto de 2011

BULGARY & TURKEY
Una història feliç, amb un inici i un final una mica incontrolables i trists en el fons. Marxem el 13 d'Agost vol cap a Bucarest (Romania), per fer parades a Bulgària (Varna, Nesebur, Bosque de piedras, troyan, Gabrovo, Sofia & Povdiv) i Istanbul (Turquía). Bucarest és una ciutat poc cuidada, amb gent molt pobre que ens mira com bitllets amb cames..en conseqüencia ens intenten treure els diners com sigui, amb taxi-timos, amb tren-autosoborn, recollint les restes del nostre menjar, vigilant les carteres el més a prop possible..davant d'això, la nostra visió és fugir quan puguem, però el Bus previst per fer-ho no apareix..ohoh! busca, renova't, mira, parla amb anglès, ves a aquesta estació i a l'altre, fes-te entendre, no et cabregis quan no et contestin i fes amistats que van al mateix lloc que tu. Improvitzem i agafem un autobus cap al poble més proper a la frontera, Girgiu. Després de mals entesos amb els horaris del tren i de pujar 6 en un taxi que va per camins remots, un cotxe ens apropa a la border i allà passem caminant, ni más ni menos! la gent ens mira...no és freqüent el que estem fent, però perquè no fer-ho! és divertit, enèrgic i tenim l'adrenalina ben amunt dels valors d marge! caminante no hay camino, se hace camino al andar! després de 4 km..arribem a l'altre banda del pont creuant el Danuvi amb unes vistes maques a sota, fabriques al fons :( . Caminem? Autostop?..i després de pocs minuts ens agafem per dur-nos fins a Ruse, el poble proper a la border, però ja a Bulgaria! 4 hores d'espera pel tren d les 6h d la matinada cap a Varna, on tenim l'hostal Manastirski rid (eurorest cheque). Per fi arribem, mengem i a dormir! Tranquil·litat, pau, natura, bona gent, bon menjar, bona companyia, plorera per desestressar el cos, rises, birres, la lluna i les estrelles.. Fem rutes per allà amb el cotxe, a Nesebur, a les platjes plenes d'algues verdes (tot i ser el mar negre! aquests francesos que li van canviar el nom..d mar del nord posat pels turcs, a mar noir), a la catedrala d Varna...i agafem el cotxe cap a Sofia, fent stop a poblets amb monastirs tancants, amb ciutats artesanes tancades, amb castetes petitones, parcs verds i cabres! Sofia...nice city! varies esglesies, parcs & la catedral alexander nevski...preciosa amb or a les cúpules! fotos i més fotos..i el Nikola ens porta a sopar amb vistes privilegiades d la part alta d Sofia :) sempre és bo conèixer un habitant del país perquè t'ensenyi llocs i t'expliqui històries i teories (del si-no ... en grec nie és si i pels bulgars sona a no..això ho juntes al moviment del cap i ja tens l'explicació de perquè mouen el cap a l'inversa). I després d'una nit d birreo...cap a Istanbul!
Istanbul necessita un punt i a part. Molt caos a l'inici...però simplement el fet d tenir un/dos rius (cuerno d oro i el Bosforo) i un casc antic ben antic, amb adoquines, casetes, la torre d vigilància i músics tocant, ja la fan adorable. La gent molt maca, dormim a casa del Seifi&Sinan i seguim les seves tradicions, Chay (tè) & pa turc amb formatge, .. . Pollastre amb vegetals, arròs i cigrons i yogurt, tot junt! mm...buníssim! un ambient molt agradable, ens sentiem com a casa, menjant al terra, descalços :) Fem el ramadan, la gent ens convida a menjar, ens accepta, ens valora i nosaltres a ells. Ens demostrem estima tot i les religions, ens donen la benvinguda al seu país..en el fons, tots som un, un MÓN! Encantada dels turcs i amb ganes d voltar pel seu pa'is d nou.
I dos dies d tornada..cotxe, tren, tren, bus i avio.

Un viatge molt agradable, en surto molt contenta, d les sensacions, dhaver conegut gent molt maca d diverses cultures i haver apres dells! entre nosaltres b, ens hem conegut una mica mes, hem compartit, valorat i divertit!

Cadascu es com es, som persones individuals en un mon comu!

Tornemhi ?